Practicing with Professionalism – Course #3011

Virtual Live Program Schedule

Introduction (9:00am-9:05)

  • Speaker: Iris Elijah, The Florida Bar YLD President
  • Time: 5 minutes

Welcome Remarks (9:05-9:10)

  • Speaker: Gary Lesser, The Florida Bar President
  • Time: 5 minutes

Ethics and Professionalism (9:10-10:00)

  • Speaker: Rebecca Bandy, Director at The Henry Latimer Center for Professionalism
  • Speaker: Katie Young, Assistant Director at The Henry Latimer Center for Professionalism
  • Time: 50 minutes

Florida Bar & YLD Resources (10:00-10:30)

  • Speaker: Jay Kim, The Florida Bar Board of Governors
  • Speaker: Karina Rodriguez, The Florida Bar Young Lawyers Division Board of Governors
  • Time: 30 minutes

Break (10:30-10:35)

  • Time: 5 minutes

The Florida Bar Disciplinary System and How to Avoid It (10:35-11:30)

  • Speaker: Scott Westheimer, President Elect of The Florida Bar
  • Time: 55 minutes

Practicing in a Virtual World (11:30-12:00)

  • Speaker: Erin Jackson & Kevin Johnson, Johnson Jackson PLLC
  • Time: 30 minutes

Lunch Break (12:00-1:00)

  • Time 60 minutes

Confronting and Mitigating Unconscious Bias in the Legal Profession (1:00-2:00)

  • Bacardi Jackson, Southern Poverty Law Center
  • Time: 60 minutes

Lawyer Wellness (2:00-2:45)

  • Speaker: John Lesko, Florida Lawyers’ Assistance Program
  • Time: 45 minutes

Break (2:45-2:55)

  • Time: 10 minutes

Legal Malpractice (2:55-3:30)

  • Speaker: Scott Slater, Slater Grant, PLLC
  • Time: 35 minutes

The Florida Supreme Court Panel on Ethics and Professionalism (3:30 – 4:30)

  • Speakers: Florida Supreme Court Justices Canady, Polston, Grosshans, and Couriel
  • Moderator: The Honorable Gordon Murray
  • Time: 60 minutes

Virtual Networking (4:30-4:55)

  • Attending: PWP Participants, The Florida Supreme Court Justices, and the YLD Board of Governors
  • Time: 25 minutes

Closing Remarks (4:55-5:00)

  • Speakers: Sarah Morris, The Florida Bar Young Lawyers Division Board of Governors – PWP Chair
  • Time: 5 minutes